Menukaart

Voorgerechten
Oesters
Zeeuwse oesters platte NO. 4 per 3 € 9.8 per 6 € 16.5
Zeeuwse mosselen
In de schelp gewokte Zeeuwse mosselen | verse kruiden € 12.5
Thai kip
Tomaat | salade | kipfilet | soja | koriander | kerrie mayonaise € 11.5
Geitenkaas
Gegratineerde geitenkaas | salade | rode ui | appeldressing | walnoten € 11
Carpaccio van Belgische dikbil rund
Schellach kaas | rucola | truffel mayonaise | pijnboompitjes € 12.5
Sashimi
Zeebaars | zalm | tonijn | gember | wasabi | soja saus | wakame € 13
Gerookte zalm
Salade | limoendressing | gerookte zalm € 12
Oosterse salade
Paksoi | noedels | gamba’s | taugé| gember-citroengras dressing € 12
Gamba’s
Uit de oven | knoflookboter | kruiden | brood om in te dopen € 12.5
Vispalet “Toorop”
Gerookte zalm | Noordzeekrab scharen | Oester
gerookte makreel | gamba | Hollandse garnalen | cocktailsaus € 17
Plateau “Dolphyn” per twee personen
Verschillende kleine voorgerechten € 18 p.p
Huisgemaakte soepen
Champignonnesoep | kruiden crème fraîche € 6
Tomatensoep | vleugje room € 7
Uiensoep | gegratineerd met kaas € 7.5
Romige vissoep | rijkelijk gevuld € 9
Starters
Krokante gamba’s 5 stuks met truffelmayonaise € 12
Noordzee krabscharen portie krabscharen ca. 300 gram € 11.5
Olijvenbrood & kruidenboter € 4.5
Olijvenbrood met tapenade van olijven | aïoli | kruidenboter € 7.5
Visgerechten
Zeeuwse mosselen vers gekookte Zeeuwse mosselen met twee verschillende sausjes
Natuur € 17
Dolphyn | witte wijn | tuinkruiden € 19
Italiaanse wijze | witte wijn | paprika | tuinkruiden € 20
Bier mosselen | gekookt in bruin bier € 21
Fish & chips
Kabeljauwfilet | tartaarsaus € 18
Sliptong
In roomboter gebakken slibtongetjes € 21
Vispannetje
Verschillende vissoorten | gamba € 17
Visschotel “Dolphyn”
Zalm | wilde zeebaars | kabeljauw | peterseliesaus € 23.5
Dorade
Doradefilet | gedroogde tomaat | bosui | olijfjes € 21
Zeetong
In roomboter gebakken zeetong Ca. 500 gram + € dagprijs
Zeetong “Picasso” met verse fruitsalade geflambeerd met Amaretto € dagprijs
Zee-Land
Grote Gamba’s | tournedos | truffelsaus € 25
Kreeft natuur of gegratineerd
Halve kreeft € 21.5
Hele kreeft 500 gram € 34.5
Vleesgerechten
Schnitzels
Wienerschnitzel € 15
Champignons roomsaus € 16.5
Stroganoff saus € 17.5
Dolphyn | Gebakken spek, ui & champignons € 18
Vlees spies
Varkensvlees | paprika | ui | spek | tomaat paprika saus € 18
Varkenshaas
Medaillons | tuinkruidensaus € 17.5
Steak bearnaise
Belgische steak | bearnaisesaus € 23
Al onze hoofd gerechten worden geserveerd met verse friet
Tournedos Dolphyn in eigen jus & wit brood
* Tournedos € 19.9
* Tournedos XL € 26.5
+ pepersaus € 2.5
*Wij bakken de tournedos “medium rare” en wordt geserveerd in eigen jus.
Heerlijk om in te dopen met witbrood.
*Het is tevens ook mogelijk bijgerechten te bestellen.
Bijgerechten
* Friet € 3.5
* Gebakken aardappelen € 3.5
* Salade € 2.5
* Gebakken champignons € 3
Hambugers met verse frietjes
Burger
100% Zeeuws rundvlees | gesmolten kaas | tomaat | kropsla | rode ui
augurk | Dolphyn saus € 15.5
Stoofburger
100% Zeeuws rundvlees | gesmolten kaas | tomaat | kropsla | rode ui
huisgemaakte mayonaise | runderstoverij € 18
Kindergerechten
Halve tomatensoep met een vleugje room € 4
Frikandel, Kalfskroket € 8
Gebakken zalmfilet € 9
Halve schnitzel € 9
Vegetarisch
Aubergine & brie
Aubergine gevuld met groenten | gegratineerd met brie | compote van vijgen € 18
Fruits de Mer
Fruits de mer op ijs geserveerd met,
Oesters | Noordzee krab | mosselen | langoustine | kokkels
gamba’s | huisgemaakte mayonaise € 26 p.p
Fruits de mer “Dolphyn” op ijs geserveerd met,
Oesters | Noordzee krab | mosselen | langoustine | kokkels
gamba’s | halve kreeft | huisgemaakte mayonaise € 36.5 p.p
Toorop Menu
Toorop menu
€ 24.5
Tomatensoep
****
Slibtongetjes
In roomboter gebakken slibtongetjes
****
Frambozen bavoroise
Goed om te weten
Alle gerechten worden geserveerd met verse friet
Wij hebben er respect voor als u kiest voor een eigen eetgewoonte,
of door een allergie tot een aangepaste eetcultuur gedwongen bent. Als u ons tijdig inlicht doen wij ons uiterste best om het menu voor u aan te passen